Brand bryter ut på grund av en Bitcoin-gruvgård i Ryssland

En gruvgård med kryptovaluta har orsakat en brand i en lägenhet i St Petersburg i Ryssland, vilket skadade en 35-årig ägare av riggen.

Presstjänsterna för nödsituationsministeriet berättade för lokala medier att orsaken till branden berodde på att ägaren inte installerade ett kylsystem för kryptoutrustningen.

Gruvoperatören som drivte riggen från sin lägenhet med sju sovrum var på sjukhus med brännskador på händer, rygg och nacke

Enligt rapporten släckte fyra brandbilar, 16 brandmän och 40 minuters arbete branden orsakad av gruvutrustningen.

Detta skulle inte vara den första händelsen i Ryssland där kryptogruvor har orsakat en brand. För nästan ett år sedan brann en gruvgård i ett privat bilgarage i Vologda och brände ner all gruvutrustning. Tidigare under 2019 exploderade en Bitcoin Code gruvrigg i lågor, som satte åtta andra lägenheter i närheten i Artem, nära Vladivostok, Ryssland.

Vid den tiden misstänkte myndigheterna att gruvarbetare hade utnyttjat strömförsörjningen till bostadshus för att få fri ström, vilket överhettar elektriska kretsar som orsakar stora bränder

En sådan typ av olaglig gruvbrytning i Ryssland går ända tillbaka till 2018. Vid den tidpunkten framkom rapporter om hur ryska säkerhetsansvariga arresterade flera forskare som påstås försöka använda en av Rysslands mest kraftfulla superdatorer för att bryta Bitcoin, som låg i Federal Nuclear. Center, i Sarov, i västra Ryssland.