Starka grunder som ger raketbränsle för Bitcoin-sprängning: eToro marknadsanalys

Under en vecka där aktiemarknaderna har stagnerat slog Bitcoin trenden när den pressade igenom motståndsnivån på 12 000 dollar, samt att röra och se lite motstånd på 13 000 dollar. Altcoins drevs av Bitcoin Pro uppgång, där Ethereum, XRP, Litecoin och Chainlink också visade uppåtgående banor.

Simon Peters, analytiker, eToro Bitcoin spränger genom $ 12.000-barriären

Bitcoin-prisåtgärder har dominerat uppmärksamheten under den senaste veckan och har snabbt nått de senaste årens toppar. Det närmade sig och krossade sedan igenom det mycket eftertraktade $ 12 000-varumärket med så stark fart att det finns alla chanser att kryptoasset bara kan fortsätta fram till $ 14 000.

Om vi skulle se en viss tillbakadragande mot $ 12.000 skulle jag uppmana investerare att inte vara alltför oroliga. Vi kan hamna i en konsolideringsperiod strax över den nivån. Jag har framhävt många gånger på dessa sidor att det fortfarande finns tid 2020 för en Bitcoin bull run, och min åsikt förblir densamma.

Så, vad startade förra veckans hausseartade körning? Ett antal positiva utvecklingar i kryptoutrymmet, särskilt PayPal som meddelar att det skulle göra det möjligt för sina användare att betala för varor och tjänster i kryptoassets. Detta skulle introducera en massiv användarbas till krypto, med PayPal som har 346 miljoner aktiva konton, som alla kommer att kunna hålla och handla med Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum och Litecoin när tjänsten har rullats ut.

Denna positiva utveckling kompletterades av en diskussion tidigare i veckan på IMF: s gränsöverskridande betalningspanel, där Federal Reserve-ordförande Jerome Powell upprepade att en amerikansk centralbanks digitala valuta (CBDC) fortsätter att vara på radaren, samtidigt som den också öppnar dörren för privata företag att engagera sig i strävan.

Denna utveckling stöds ytterligare av positiva statistiska uppgifter. Glassnodes index för investeraresentiment ökar, öppen ränta på Bitcoin-futures ökar och korta positioner avlindas. Kombinationen av starka grundläggande och positiva nyheter för kryptoasset ger det raketbränsle som behövs för Bitcoins sprängning.

David Derhy, analytiker, eToro Se till 20 000 dollar istället för tillbaka 12 000 dollar

Som Simon betonade, kunde den aktuella körningen helt enkelt skjuta igenom hela vägen till $ 14.000. Om så är fallet skulle nästa nivå ur ett tekniskt och grundläggande perspektiv vara 20 000 dollar. Med det amerikanska valet som kommer nästa månad kommer ytterligare ekonomisk stimulans från regeringen att ske även om storleken på den stimulansen fortfarande är uppe till diskussion. Jag anser att vi inte kommer att se en nedgång under 12 000 dollar på ett tag ännu.

Med den minskade volatiliteten vi ser är institutionella investerare mer och mer intresserade av att köpa Bitcoin. Kombinera detta med en rad börsnoterade företag som också vill lägga till Bitcoin i sina balansräkningar, och språngbrädan för Bitcoin-priser fortsätter att se väldigt positiv ut.

Simon Peters, analytiker, eToro Stimulus-rädslor kan sticka elden för Bitcoin

Med „om“ av ekonomisk stimulans i USA ur vägen är det viktigaste nu „hur mycket“ och „var“. Hur mycket pengar kommer den amerikanska regeringen att pumpa in i ekonomin? Vilka områden kommer de att rikta in sig på och stärker det användningsfallet för Bitcoin? Som David nämnde beror storleken på vem som vinner valet, men varje resultat kommer nästan säkert att leda till stimulans.

Om Fed kommer att finansiera detta genom att lägga till amerikanska statsobligationer i sina balansräkningar, skulle detta säkert förstärka argumentet för Bitcoin som en alternativ valuta. Båda sidor har också kommit överens om en ny stimulanskontroll på 1 200 dollar till varje medborgare, men resten kommer sannolikt att gå till att bevara jobb.

Om så är fallet kan vi också se en inflationsuppgång, en annan viktig aspekt av Satoshi Nakamotos syn på moderna ekonomier som fick honom / henne / dem att skapa Bitcoin. Det blir också intressant att se hur detta påverkar korrelationen mellan Bitcoin och aktiemarknader.

Båda kunde samlas på nyheter om ett finanspolitiskt stimulanspaket, men Bitcoin kunde kopplas från aktiemarknaderna baserat på sina egna grunder. Det har nyligen haft sin längsta lösning av avkorrelation med S&P 500 under de senaste veckorna.

Vi befinner oss för närvarande i en värld av positiv prisrörelse, omfattande finanspolitisk stimulans, stora centralbanker som diskuterar digitala valutor och en rad altcoins som framgångsrikt genomför logistiska uppgraderingar. Det är en spännande tid att vara en kryptoasset-investerare.

Simon Peters och David Derhy, eToro marknadsanalytiker

Detta är en marknadsföringskommunikation och bör inte tas som investeringsråd, personlig rekommendation eller ett erbjudande om, eller uppmaning att köpa eller sälja, några finansiella instrument. Detta material har framställts utan att ta hänsyn till några specifika investeringsmål eller finansiella situation och har inte beretts i enlighet med de lagliga och reglerande kraven för att främja oberoende forskning. Hänvisningar till tidigare resultat för ett finansiellt instrument, index eller en förpackad investeringsprodukt är inte och bör inte ses som en tillförlitlig indikator på framtida resultat.

Allt innehåll i denna rapport är endast av informationssyfte och utgör inte ekonomisk rådgivning. eToro ger inget ansvar och tar inget ansvar för riktigheten eller fullständigheten av innehållet i denna publikation, som har utarbetats med användning av allmänt tillgänglig information.

Cryptoassets är flyktiga instrument som kan fluktuera mycket inom en mycket kort tidsram och därför inte är lämpliga för alla investerare. Annat än via CFD: er är handel med kryptotillgångar oreglerad och övervakas därför inte av något EU-regelverk. Ditt kapital är i fara.

Detta innehåll är sponsrat och bör betraktas som reklammaterial. Yttranden och uttalanden som uttrycks här är författarens och återspeglar inte The Daily Hodls åsikter. Daily Hodl är inte ett dotterbolag till eller ägs av ICO: er, blockchain-startups eller företag som annonserar på vår plattform.

Investerare bör göra sin aktsamhet innan de gör några högriskinvesteringar i ICO, blockchain-startups eller kryptovalutor. Observera att dina investeringar är på din egen risk, och att eventuella förluster som du drabbas av är ditt ansvar.