Store amerikanske banker sætter bortset fra milliarder i nedturen Advarsel; Aktier fortsætter med at tumle

Banker er pessimistiske over en V-formet opsving, idet de ser „meget usikkerhed omkring økonomiens fremtidige vej.“ Deres overskud faldt så meget som 70% fra sidste år.

Markederne begyndte at se rødt, da investorerne blev bekymrede for, at en uptick i coronavirusinfektioner bremsede den økonomiske opsving, da de sparkede højere senere på dagen i går, efter at bankernes indtjeningssæson startede.

Dow Jones industrielle gennemsnit kørte højere med sit største procentvise forskud i måneden.

S&P 500 fik også øget 1,7%, hvilket yderligere kan drives af en god præstation af bankernes aktier

Bitcoin fortsætter i mellemtiden med at svæve rundt $ 9.215, som det har gjort i cirka en måned nu. Volumen forbliver ekstremt lav, mens Tether optager mere end det dobbelte af bitcoin ’s‘ rigtige ‚handelsvolumen, som pr. Messari .

Den første indtjeningsrapport viste, at Wells Fargo tog et tab på 2,4 milliarder dollars, det første kvartalsvise tab siden 2008. Indtjeningen faldt på grund af lave renter, usikkerhed forbundet med COVID-19 og et dårligere end forventet makromiljø.

Overraskelsen kom i form af JPMorgan, der toppede sin omsætning, der anslås til 33 milliarder dollars, op fra 15% fra samme kvartal sidste år, mens overskuddet faldt over 50%. Citigroup rapporterede også en omsætning på 19,8 milliarder dollars, men et fald på 73% i overskuddet fra sidste år.

Dette var på grund af handelsindtægter drevet af massiv volatilitet i markedet og Fed indsprøjte likviditet, mens de køber virksomhedsobligationer som sådan, ikke bæredygtige.

Bankernes aktier er i øjeblikket nede, hvor Wells Fargo mister så meget som 45% i det årlige afkast. Aktierne i Wells Fargo og Citigroup faldt henholdsvis 5,4% og 2,8% i går med små ændringer i JPMorgan’s.

Mens både Citibank og JPMorgan Chase slog deres estimerede indtjening, fremlagde de ikke et optimistisk udsyn

JPMorgan CEO Jamie Dimon advarede om, at banken stadig „står over for meget usikkerhed om den fremtidige vej i økonomien.“

Alle tre banker fortsætter i mellemtiden med at lagre milliarder; Citibank tilføjede 5,6 mia. Dollars i Q2 2020, mens Wells Fargo og JPMorgan tilføjede henholdsvis 8,4 mia. Dollars og 11 mia. Dollars for at forberede sig på, at tingene ville blive værre.

Selvom statsstøtte hæmmede det økonomiske nedfald fra pandemien indtil videre, sagde bankledere, når programmerne begynder at udløbe i de kommende måneder, forventer bankerne, at deres tab vil stige, når misligholdelserne vil stige.

”Bankerne er pessimistiske i løbet af opsvinget,” sagde Gabriel Chodorow-Reich, lektor i økonomi ved Harvard University. „Bankerne ser ikke en hurtig opsving i løbet af de næste seks måneder – de ser en langvarig recession.“

Midt i dette advarede Lael Brainard, en Federal Reserve guvernør, at „en bred anden bølge kan genoprette volatiliteten på det finansielle marked og markedsforstyrrelser i en tid med større sårbarhed.“